Procedura de retur

Clientul poate denunta unilateral contractul fara a invoca un motiv in termen de 14 zile lucratoare conform OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, si poate returna produsul (produsele) in acelasi termen de 14 zile, numai daca este in conditii perfecte, inclusiv ambalajul si accesoriile, adica acestea sa nu prezinte sub nici o forma semne de uzura. Returul produselor se supune acestei legi numai pentru produsele care sunt livrate clientilor prin curierat rapid sau Poşta Română. Comenzile care au fost ridicate de la sediul STUDIO JOSEPHINE sau transportate de firma noastra direct la clienti prin intermediul personalului propriu nu sunt considerate comert la distanta **, ci vanzare prin magazine specializate, intrucat pot fi vizualizate, verificate si acceptate personal, ca si corespunzatoare cu scopul si nevoile clientului.

STUDIO JOSEPHINE nu va accepta primirea coletelor returnate, trimise cu ramburs. Pentru detalii legate de retur, vă rugăm să ne contactaţi telefonic la 0745 35 35 36. Coletele returnate vor conține formularul de retur completat și semnat de către client.

Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, folosind acelasi serviciu de transport cu care s-a facut expedierea. STUDIO JOSEPHINE va inapoia contravaloarea comenzii in cel mult 30 de zile de la data denuntarii in scris a contractului. Suma inapoiata nu include cheltuielile de transport.In cazul in achizitiilor cu transport gratuit din suma rambursata se vor deduce

20 de lei (cheltuielile de transport pana la client, suportate de STUDIO JOSEPHINE, in cazul in care coletul a fost expediat prin Fan Curier)

Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri etc.

**Extras din Ord. 130/200. Cap. 1, Art 2, a) Contract la distanta – contractul de furnizare de produse sau servicii incheiat intre un comerciant si un consumator, in cadrul unui sistem de vanzare organizat de catre comerciant, care utilizeaza in mod exclusiv, inainte si la incheierea acestui contract, una sau mai multe tehnici de comunicatie la distanta.

In cazul produselor achitate in avans, returnate – se anunta telefonic clientul cu privire la retur. Daca acesta doreste sa i se re-expedieze comanda, va avea de achitat doar taxele de transport pentru tur-retur (indiferent daca a fost un serviciu gratuit sau nu), plus taxele de re-expediere (daca e cazul: pentru produse in valoare de sub 200 lei pentru transport prin Fan Curier). In cazul in care clientul nu doreste re-expedierea comenzii, i se va rambursa contravaloarea comenzii, mai putin costul transportului (indiferent daca acesta a fost gratuit sau nu – 20 lei pentru expedieri prin Fan Curier).

In cazul in care clientul nu doreste re-expedierea produselor, i se va rambursa contravaloarea comenzii, minus taxele de transport tur-retur.

Orice comanda ulterioara plasata de acest client va fi expediata cu conditia platii in avans a produselor.

In cazul produselor expediate in regim de plata ramburs– se anunta telefonic clientul cu privire la retur. Daca acesta doreste sa i se retrimita comanda, va trebui sa achite in avans valoarea produsului, dar si cea a transportului tur-retur, prin plata cu cardul, virament bancar sau PayPal. La acestea se adauga, daca e cazul taxa de transport pentru re-expediere, si anume 20 lei pentru comenzi sub 200 lei pentru transport prin Fan Curier.

In cazul in care clientul nu doreste re-expedierea produselor, dar plaseaza ulterior comenzi pentru alte produse, va fi obligat la plata taxelor de transport tur-retur pentru comenzile neachitate.

Orice comanda ulterioara plasata de acest client va fi expediata cu conditia platii in avans a produselor.